There was an error in this gadget

Monday, April 30, 2012

2 movie in a day


semalam saya seronok sangat sebab bersama dengan orang yang saya sayang sangat2...die selalu buat saya happy...rindoo sangat dengan die...


kami memang x plan pon nk tgk sampai dua movie dalam satu hari...cam tak percaya je dapat spend time dengan die tanpa gangguan.selalunye ade je yang nak bercakap dengan die...eyh jeles la pulak...yela mana tak jeles...handfon saya pon xberbunyi macam handfon die...geram jugak...walau ape pon saya memang sayang sangat sangat kat die...neway dua dua movie ni mmg best sangat-sangat...yang paling mengejutkan THE AVENGERS mencapai tahap 'FULL HOUSE' sampaikn Big Cinema Sitiawan ni bukak 2 rooms untuk satu masa tayangan...and yang paling penting,kami berdua sangat2 terhibur menonton THE AVENGERS especially watak TONY STARK/IRON MAN...bestnye jadi die...die ade menara sendiri iaitu STARK TOWER...kepada sesiapa yang belum menonton movie ini,cepat-cepatla pegi menonton movie ini.

ni gambar-gambar kami...






Monday, February 20, 2012

ape yg ku rasa sekarang



aku memang terlanjur mencintaimu
dan tak pernah ku sesali itu
seluruh jiwa telah kuserahkan
menggenggam janji setiaku
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
ku mohon jangan jadikan semua ini
alasan kau menyakitiku
meski pun cintamu tak hanya untukku
tapi cobalah sejenak mengerti
reff:
bila rasaku ini rasamu
sanggupkah engkau menahan sakitnya
terkhianati cinta yang kau jaga
coba bayangkan kembali
betapa hancurnya hati ini kasih
semua telah terjadi
aku memang terlanjur mencintaimu

ni la lagu yg mengambarkan ape yg aku rasa sekarang...rasa macam nk nanges jek...

Saturday, May 14, 2011

TANDA-TANDA CEMBURU BUTA


Cemburu seringkali berlaku di kalangan orang yang sedang bercinta. Baik lelaki mahupun wanita, pasti akan berhadapan dengan situasi yang getir ini.
SETIAP kali berbicara mengenai cemburu, tentunya ramai yang menuding jari ke arah wanita. Padahal, baik lelaki mahupun wanita, pasti akan berhadapan dengan situasi yang sama.

Sukar untuk dipastikan sama ada cemburu si dia bertujuan untuk melindungi hubungan yang sekian lama dibina atau hanya sekadar mendatangkan masalah.

Tetapi, awas! jangan terlalu menjadi hamba cemburu, takut nanti anda pula yang merana. Intim minggu ini berkongsi 10 tanda-tanda cemburu buta yang mungkin di antaranya terbuku dalam hati dan sanubari si dia.

* Beremosi keterlaluan
Setiap minit dan jam, si dia pasti menelefon anda tanpa rasa jemu. Malah, si dia akan marah sekiranya anda tidak menjawab panggilan telefon atau tidak membalas mesej yang dihantarnya menerusi Khidmat Pesanan Ringkas (SMS).

* Sering melemparkan tuduhan
Si dia seringkali melemparkan tuduhan secara melulu terhadap anda tanpa mempunyai bukti yang kukuh. Keadaan berlaku sekiranya si dia mendapat tahu anda berada bersama rakan-rakan.
Sikap cemburunya yang keterlaluan menyebabkan dia lebih percaya bahawa anda sedang berdampingan dengan teman lelaki atau wanita lain, bukannya rakan taulan. Perbuatannya itu membuatkan dia berani melemparkan kata-kata kesat.

* Cuba mencari kesalahan anda
Sikap cemburu menjadi-jadi apabila si dia mula mengintip ke mana sahaja anda berada. Sama ada di pejabat mahupun di rumah, si dia sentiasa ingin tahu apa yang dilakukan setiap hari. Paling menjengkelkan, si dia cuba mencari kesalahan anda.

* Sanggup bunuh diri
Ucapan ‘bunuh diri’ sentiasa bermain di bibirnya. Si dia seringkali mengatakan ingin membunuh diri sekiranya cinta yang diberikan olehnya tidak berbalas, lebih-lebih lagi apabila anda memutuskan mahu meninggalkannya.

* Sentiasa ingin bersama
Setiap masa, si dia hanya mahukan anda berdampingan dengannya dan begitu marah sekiranya mendapat tahu anda keluar bersama rakan-rakan tanpa mengajaknya sekali. Perbuatannya itu menyebabkan rakan-rakan anda hampir terkena tempias perbuatannya itu.

* Anti sosial
Tidak dinafikan, anda seorang wanita atau lelaki yang mempunyai penampilan menarik. Si dia amat bimbang sekiranya ada lelaki atau wanita lain tertarik pada diri anda. Ini menyebabkan si dia tidak gemar berparti atau menghadiri majlis sosial yang dianjurkan rakan-rakan sepejabat. Takut nanti, anda terlepas daripada genggamannya.

* Wartawan dan polis
Sekiranya terdapat tindak tanduk anda yang mencurigakan, si dia akan menyoal anda seperti seorang anggota polis ataupun wartawan. Contohnya, ke mana anda pergi, dengan siapa, kenapa pergi ke sana atau balik pukul berapa.

* Suka buruk sangka
Biarpun anda mempunyai niat atau matlamat yang baik untuk menambah duit poket dengan bekerja lebih masa, namun baginya anda sekadar mahu berseronok dengan kawan-kawan atau semata-mata ingin mengambil kesempatan daripada alasan itu.

* Takut dipermainkan
Jangan terkejut apabila si dia mula berani menyelongkar dompet atau beg tangan anda untuk mencari bukti sama ada anda bermain kayu tiga atau bersikap lidah bercabang. Biarpun pada hakikatnya, anda tidak pernah mempunyai niat seburuk yang disangka itu.

* Pantang telefon berdering
Setiap kali telefon berbunyi, si dia akan merampas telefon daripada anda dan terus menjawab panggilan yang diterima. Paling memeranjatkan, si dia bertindak berani mematikan suis telefon, atas alasan bunyi deringan menganggu anda dan si dia sewaktu bersama.

Sekiranya anda telah berusaha sedaya upaya mengubah situasi ini tetapi pasangan tetap tidak dapat mengawal sikap cemburunya, kaunseling adalah jalan terakhir untuk menyelamatkan hubungan anda. Sekiranya masih berlarutan dan membebankan anda, jalan penyelesaian terbaik ialah memutuskan sahaja perhubungan.
ps:aku paling xske kne sume yg macam di atas...bila aku kenangkn balik aku penah je kena cmni sampai sakit2...overstress....arghhh knpela aku xdpt cr teman hidup yg ley ph aku,hepikn aku n be my best fwen no 1 dat we can share everything,every story together...ya allah temukan la aku dgn jodoh yg terbaik ntuk aku....amiiiinnnnnn



Monday, April 4, 2011

HaRi YaNg MeMbOsAnKaN...

Arini bosannye kt opis...asik online jek sampai da nek bosan bukak fb n bc kosmo online...dari pagi mencari2 keje yang nk di buat....bila la nk ade keje smpaila ke tengah hari barula ade keje 2 pon aku merembat keje orang len...hehe...then puan as cakap nk bagi kes kt aku....sok nk pg inspection....hahaha hepy skit...ley jalan2...tp pg inspect kt kg seniri je pon...kg gjh....bley la...dari xde keje langsung... yehuuuuuuskunk ni tgh mngira waktu bila waktu nye jam ni nk masuk kul 5....xsbr nk balik....nk baring...golek2...penat da ni...sakit badan2... :(

Esemen ku......

Akhirnya esemen last sem ku da pon dihantar....fuuuhhhhh lega....alhamdulillah...ilang skit ase tensyen ble dah anta esemen tu...xsbr nk grad!! :-)

MaLaM sUaP mEnYuAp

ini la aksi suap menyuap kek ari jadi matuya...hehehe
eyh atik 2 kulit telur la...bkn kek matuya



Sunday, April 3, 2011

31 march and 1 april...shalalala

Ari khamis peh balik dari pejabat trus merembat ke Seri Iskandar...huhu xsabar nk jmpe exhousemates saya,fayah n  matuya....sesampai sana mcam2 kytorg pok pek pok pek sampai ase lapar...then pg makan..order2 la mkan...then pok pek pok pek lagi gelak2 gegar DELI PLANET...aku mkn neck char key tiaw,fayah mkn mee kungfu,matuya mkn key tiaw kungfu....doiorg ley wat wat lawak sal char key tiaw yg aku makan....huhu smmpaila tetibe aku mendapati aku terkena seseme(xtaw puncanye ape....tp die kata mybe neck char key tiaw 2)huhu xkan la...then wat keje gler lg pg amik atik kt majung kul 2 pagi....ngantuk2...kruh2 tido

1 april: lega ati da dapat anta report n log book kt lecturer...last minute anta before die nk balik dr pejabat coz nk siap2 pg semayang jumaat...fuuuhhhh lega...then aku balik umah lepak2 agy...sambil plan nk meranjau si matuya dgn sepris besday party beliau...huhu









:) akhirnya berjaya bg sepris kt matuya...die ley xsgka awal gler kytorg sambut besday die...hahaha